embed embed share link link comment comment
Embed This Video close
Share This Video close
bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark
embed test
Oceni ovaj film embed
+1 Oceni Film+2 Oceni Film+3 Oceni Film+4 Oceni Film+5 Oceni Film (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...
rate rate tags tags related related lights lights

Jelena, Katarina, Marija film (2012)

Tokom ratova poslednje decenije 20.veka Srbiju je napustilo više od pola miliona mladih, obrazovanih ljudi. Danas je Srbija među pet zemalja sa najstarijim stanovništvom na svetu, sa daleko većom stopom umiranja nego rađanja. Tri mlade devojke iz Beograda, Jelena, Katarina i Marija slučajno se sretnu u New Yorku.

 

Svaka od njih je napustila Beograd iz nekog svog razloga: Katarina, sredinom 90-tih u potrazi za boljim životom. Jelena je krajem 90-tih pobegla od bombardovanja. Mariji je tokom rata poginuo dečko za kojeg je želela da se uda, zbog toga je odlučila da zauvek ode iz zemlje. U potrazi za novim životom, u nekoj drugoj stvarnosti, u kojoj nikada nisu ni sanjale da mogu da budu, sa svojim pogubljenim iluzijama, strahovima, nadama, one trže svoje mesto. Odlazak nije rešio probleme zbog kojih su otišle, već ih je, na neki način, učinio još težim. Jedna od njih se zato vraća u Beograd i želi da u njemu rodi dete. Jelena, Marija i Katarina su tri imena umesto mnogih imena, metafora jedne mnogo šire, globalne priče, miliona apatrida danas.

 

„Jelena, Katarina, Marija“ je srpski film iz 2012. godine. Režirao ga je Nikita Milivojević, a scenario su napisali Dušan Miklja i Nikita Milivojević. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Cinema city u Novom Sadu 22. juna 2012. godine.

 

Jelena, Katarina, Marija
Žanr: drama

Trajanje: 95 min

Država/Godina: Srbija / 2012

Produkcija: 5 stars production, Dušan Miklja, Nikita Milivojević

Distribucija: MCF Megacom Film

Borka Tomović, Jelena Stupljanin, Milica Zarić, L. Jay Meyer, Mickey Carpenter
Dušan Miklja, Nikita Milivojević
 
Nikita Milivojević

 
Oznake:, , , , , , , , , , , , ,

Postavi komentar